20.8.06

Kake i figurform

Kake i figurform3 egg
3,5 dl sukker
5 dl hvetemel
3 ts vaniljesukker
3 ts bakepulver
3 ts kakao
225 gr smeltet margarin
2 dl melk
HVIT SMØRKREM:
50 gr Flott matfett
50 gr margarin
300 gr melis
1,5 ts vaniljesukker
3 ss melk

Piskes lenge!

Pisk eggedosis, bland det tørre for seg og sikt det i, tilsett melken med fettet til slutt.

Stekes ca 40 minutter på 160-180°

Den hvite smørkremen er godt egnet til farging, og kan alternativt til vaniljesukkeret smaksettes med f.eks. sitronsaft eller andre essenser (fås bl.a. kjøpt på apotek). Når man skal pynte figurkake trenger man ca. 2 porsjoner pr. kake.

Alternative smørkremer:

300 gr. margarin
700 gr. melis
2 hele egg
3 ts.vaniljesukker
3 ss. kakako

Bland alt i en bolle, og visp kraftig med en hurtigmikser til kremen blir luftig.
300 gr. margarin
4 dl. ferdig vaniljekrem
2 ts. vaniljesukker
4 ss. kakako
4 ss. melis

Pisk smøret lys og luftig. Pisk inn vaniljekremen litt etter litt. Sikt inn vaniljesukker, melis og kakao. Bland alt godt.
100 gr. margarin
300 gr. melis
1 1/2 ss kakao
1 1/2 ts. vaniljesukker
3 ss. kaffe

Blandes godt med en mikser.

Kilde: Boka "Pynt Kaken"

0 Kommentarer:

Legg inn en kommentar

Linker til denne oppskriften:

Opprett en link

<< Forsiden