20.8.06

Kolakker/ Karamellkaker/ Brune pinner

Untitled500 g smør
500 g sukker
5 ts vaniljesukker
5 ts natron
2,5 ss lys sirup
625 g hvetemel

Rør smør og sukker hvitt, tilsett det øvrige - hvetemelet litt om gangen. Deigen trilles ut i drøyt fingertykke lengder som trykkes flate. Legges på smurt eller bakepapirkledd plate og stekes midt i ovnen. Skjæres i diagonale snipper eller "pinner" mens de er varme.

Stekes på 200ºC i ca 15 minutter


Kjært barn har mange navn! "Kolakker" kommer av barns uttale av det svenske kolakakor. De har knallgod smak av karamell og er små kaloribomber.. Oppskriften bør kanskje halveres?

Kilde: Nicket "flisa" ved DoktorOnlines diskusjonsforum
Bildet er lånt fra den polske bloggen "blue spoon"

0 Kommentarer:

Legg inn en kommentar

Linker til denne oppskriften:

Opprett en link

<< Forsiden