175 g smør/ marg 5 dl melk 50 g gjær 1/2 ts salt 2 dl sukker 1 g safran 1 egg ca 1,5 l hvetemel |
Safran er verdens dyreste krydder, fordi de bittesmå rødlilla støvbærerne fra safranrosen håndplukkes. For fargens skyld kan man godt erstatte safran med gurkemeie, men det gir ikke den ekte smaken...
Smelt fettstoffet og varm melken til ca 37º. Smuldre gjæren og hell den lunkne væsken over, ha i det tørre og det lett sammenvispede egget og rør til deigen slipper bakebollen. Kna deigen smidig på bordet og form til ulike figurer eller kake (legg deig i bunnen av springform og legg figurer oppå). Sett til heving på lunt sted i ca en time. Pynt med rosiner og pensle med sammenvispet egg.
Stekes midt i ovnen på 225º i ca 8-10 minutter
Kake stekes nederst i ovnen ved 200º i 20-30 minutter
Kilde: Bladet Allers, spesialhefte gjærbakst
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar