De målebegrene som følger med maskinene er ofte basert på cup (2,34 dl), og derfor har jeg ikke tatt meg bryet med å regne om fra amerikansk der det er aktuelt. Rapsolje er en lett og smakssvak olje, ernæringsmessig på nivå med olivenolje - men adskillig billigere. Den selges gjerne under navnet Salat & Matolje. |
Vanlig hverdagsbrød, ca 750 g 3 dl vann 2 ss raps- eller solsikkeolje 1 ss sirup (kan sløyfes) 5 dl mel 2,5 dl grov sammalt hvete 0,5 dl havregryn 0,5 dl linfrø 1 dl solsikkefrø 1 ts salt 2 ts tørrgjær Bakes på vanlig program (ca 3 timer) |
Loff, ca 750 g: 3 dl vann el. melk 2 ss rapsolje 2 ts sukker 1 ts salt 8 dl mel 1,5 ts tørrgjær Bakes på hurtigprogram med to hevinger (ca 2 timer) |
Banan-Mandel-Brød, ca 1 kg: 1 cup melk 2 ss rapsolje 1,5 cup mosede bananer 1 egg 1,5 ts mandelessens 3/4 cup hakkede mandler 3,5 cup mel 1/3 cup brunt sukker 1 ts salt 2 ts tørrgjær Bakes på hurtigprogram med to hevinger (ca 2 timer). Blir lett og luftig - ANBEFALES!! |
Kilde: Boken Bread Machine Sweets and Treats
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar