20.8.06

Brødbakemaskin

BrødbakemaskinDe målebegrene som følger med maskinene er ofte basert på cup (2,34 dl), og derfor har jeg ikke tatt meg bryet med å regne om fra amerikansk der det er aktuelt. Rapsolje er en lett og smakssvak olje, ernæringsmessig på nivå med olivenolje - men adskillig billigere. Den selges gjerne under navnet Salat & Matolje.
Vanlig hverdagsbrød, ca 750 g
3 dl vann
2 ss raps- eller solsikkeolje
1 ss sirup (kan sløyfes)
5 dl mel
2,5 dl grov sammalt hvete
0,5 dl havregryn
0,5 dl linfrø
1 dl solsikkefrø
1 ts salt
2 ts tørrgjær

Bakes på vanlig program (ca 3 timer)
Loff, ca 750 g:
3 dl vann el. melk
2 ss rapsolje
2 ts sukker
1 ts salt
8 dl mel
1,5 ts tørrgjær

Bakes på hurtigprogram med to hevinger (ca 2 timer)
Banan-Mandel-Brød, ca 1 kg:
1 cup melk
2 ss rapsolje
1,5 cup mosede bananer
1 egg
1,5 ts mandelessens
3/4 cup hakkede mandler
3,5 cup mel
1/3 cup brunt sukker
1 ts salt
2 ts tørrgjær

Bakes på hurtigprogram med to hevinger (ca 2 timer). Blir lett og luftig - ANBEFALES!!

Kilde: Boken Bread Machine Sweets and Treats

Ingen kommentarer: