20.8.06

Kirsebærbombe

KirsebærbombeSukkerbrød, se her

Nøttebunn:
3 egg
100 g sukker
150 g nøtter
1 ss mel
3/4 ts bakepulver
Kirsebærgele:
stenfrie kirsebær på glass
3 dl lake
10 gelatinplater

Kirsebærfromasj:
1 pk kirsebærgele
2,5 dl kokende vann
3/4 dl kaldt vann
3 dl fløte
2 ts sukker
Krokankrem:
3 dl kremfløte
2 ts sukker
knust krokan (f.eks. to Dajmplater)

250 g marsipan til lokk, eller ferdig marsipanlokk
Evt. edle dråper (kirsebærlikør?) til dynking av kakebunnene

Denne krever ganske mye tålmodighet mellom hvert monteringstrinn, men er litt av en festkake og absolutt verdt strevet! Kaken har to bunner, et sukkerbrød og en nøttebunn (kan erstattes med mandler ved allergi). Den var vinner i en leserkonkurranse i et ukeblad noen år tilbake.

Bak sukkerbrødet.

Lag gele av laken fra glasset pluss gelatinplatene; sett kaldt. Sukkerbrødet deles i to, og den ene delen legges på kakefatet. Plasser ringen av en springform rundt. Legg kirsebær utover kakebunnen. Når geleen begynner å stivne helles den over. Det er viktig å vente lenge nok, ellers trekker gelemassen bare ned i kakebunnen - den skal ligge oppå! Sett bunn og gele tilbake i kjøleskapet til geleen er helt stiv.

Plasser den andre halvdelen av sukkerbrødet oppå den stivnede geleen, behold formringen rundt kaken. Dynk. Lag ferdiggele av det kokende vannet og pulveret fra pakken, rør så inn det kalde vannet og sett kjølig. Pisk krem av fløte og sukker, og rør sammen med den avkjølte geleen slik at det blir en fromasjmasse. Hell fromasjen over kaken og sett kjølig på ny.

Bak nøttebunnen. Stekes på 175°C i 30 minutter

Nå kan ringformen fjernes fra kaken. Del nøttebunnen i to og legg den ene over fromasjen, dynk. Pisk krem av fløte og sukker, hold av litt til å ha mellom kaken og marsipanlokket samt til pynt. Rør inn knust krokan i resten og fordel dette over nøttebunnen. Plasser den andre halvdelen av nøttebunnen på toppen av kaken.

Bre krem over hele kaken. Kjevle et marsipanlokk, evt. bruk et ferdig lokk (disse blir gjerne litt snaue..). Pynt med 6-8 hele kirsebær på hver sin kremklatt.

Kilde: Hjemmet (?), bilde fra Glad I Mat

0 Kommentarer:

Legg inn en kommentar

Linker til denne oppskriften:

Opprett en link

<< Forsiden