1/2 plate kokesjokolade 3/4 dl kaffefløte 1 dl kaffe 100 g margarin 2 dl sukker 250 g mel 2 str. ts bakepulver 1 egg |
GLASUR 1/2 plate kokesjokolade 4 ss kaffe 100 g margarin 270 g melis 1 egg 2-3 dråper romessens |
Brygg litt kaffe, evt. rør ut pulverkaffe i vann. Smelt den halve sjokoladen i kaffen og fløten (evt. melk), avkjøl. Rør smør og sukker hvitt, pisk inn det våte. Tilsett mel, bakepulver og egget mens du rører. Ha røren i en 26 cm springform, gjerne med et bakepapir i bunnen. Stekes på nederste rille dersom du bruker stekebrett - i midten dersom du bruker rist.
Stekes på 180°C i min. 30 minutter
Når kaken er avkjølt lages glasuren: Smelt den andre halvparten av sjokoladen i kaffe. Rør smør og sukker hvitt og tilsett melis og det våte. Pisk godt før du tilsetter egget (som gjør glasuren blank og fin) og smak til slutt til med romdråper.
Kaken på bildet er pyntet med melis i sirkler, deretter dras en spiss kniv annenhver gang fra midten ut mot kantene og fra kanten inn mot midten. Kaka er av den "tørre" typen, ikke tung og deigete.
Kilde: Bestemor
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar