20.8.06

Tropisk Aroma

Tropisk Aroma120 g smør
280 g sukker
290 g mel
2 egg
1/4 ts salt
4 ts bakepulver
1 ts muskat
1 ts kanel
1 ss kakao
2,5 dl melk
GLASUR
280 g smør
400 g melis
1 ts vaniljesukker
5 ss sterk (kald) kaffe
1 ss kakao

Rør smør og sukker hvitt. Tilsett eggene, ett og ett. Bland det tørre (ikke kakaoen!) og ha dette i vekselsvis med melka. Røren deles i to (1/3 og 2/3), ha kakao i den minste delen.

I den tungvinte varianten stekes de to delene hver for seg, og den lyse, tjukkeste bunnen deles i to etter steking. Deretter monteres kaka med sjokoladebunnen i midten. Jeg velger som oftest å marmorere i stedet - dvs. at jeg heller den mørke røra over den lyse og steker alt samtidig.

Røren helles i springform på ca 26 cm og stekes nederst i ovnen.

Stekes på 180ºC i ca 50 minutter

Kilde: Bestemor

Ingen kommentarer: