120 g smør 280 g sukker 290 g mel 2 egg 1/4 ts salt 4 ts bakepulver 1 ts muskat 1 ts kanel 1 ss kakao 2,5 dl melk |
GLASUR 280 g smør 400 g melis 1 ts vaniljesukker 5 ss sterk (kald) kaffe 1 ss kakao |
Rør smør og sukker hvitt. Tilsett eggene, ett og ett. Bland det tørre (ikke kakaoen!) og ha dette i vekselsvis med melka. Røren deles i to (1/3 og 2/3), ha kakao i den minste delen.
I den tungvinte varianten stekes de to delene hver for seg, og den lyse, tjukkeste bunnen deles i to etter steking. Deretter monteres kaka med sjokoladebunnen i midten. Jeg velger som oftest å marmorere i stedet - dvs. at jeg heller den mørke røra over den lyse og steker alt samtidig.
Røren helles i springform på ca 26 cm og stekes nederst i ovnen.
Stekes på 180ºC i ca 50 minutter
Kilde: Bestemor
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar